Het Piratenspel

Piratenspel

  2-4 spelers   3+  8-30 minuten

 

Uitgever : Opstelten Speelgoed

 

Het verhaal begon honderden jaren geleden. De macht op zee was toen nog in handen van de zeerovers en piraten. Zo ook in het piratenspel hebben de piraten het voor het zeggen en kijk goed uit, want ze pikken je munten bij je weg, nog voor je begonnen bent.

De schat van manke Max is niet verloren gegaan toen het schip ten onder ging. Er liggen hier en daar nog oude munten die je zal moeten zien te veroveren en behouden. Het is jouw taak om de schat van Max weer boven water te krijgen.

Het piratenspel is bedoeld om al vanaf jonge leeftijd te leren tellen, vergelijken en samen spelen. De verschillende spelvarianten zijn zodanig opgezet dat ze inspelen op de ontwikkeling van kinderen in de leeftijd van 3-9 jaar, een cruciale fase voor kinderen die geïnteresseerd zijn in bordspellen. Daar waar jonge kinderen behoefte hebben aan een duidelijke structuur en beperkte speelduur, ontwikkelen ze zich langzaam naar een fase waarin ze invloed willen hebben op de spelontwikkeling, hun vooruitgang en die van hun tegenstanders. In feite willen ze dat hun strategisch inzicht het verschil kan maken tussen winnen en verliezen. In de meest uitgebreide variant is het Piratenspel zelfs een uitdaging voor volwassenen!

 


 

 Bekijk ook zeker deze twee kleuterspellen: Piratenspel Hide & Seek Pirates en Piratenspel Tropicano (Beleduc).