Kop en Staart

2-6 spelers 3+ 15 minuten

 

Uitgever : Selecta

Met het spel Kop en Staart breiden kinderen hun kennis over het dierenrijk uit. Het spel kan op verschillende manieren gespeeld worden. Ik beschrijf even de leuktste twee.

De grote ronde fiches met dierenkoppen worden in het midden van de tafel gelegd. Er is een spelleider die vertelt over één van de dieren. Hij/zij kan bijvoorbeeld iets zeggen over de kleur, de grootte, de staart, het geluid, het voedsel of het karakter van het dier. De spelers kijken goed naar de kaarten en wanneer ze het juiste dier gevonden hebben, mogen ze dit bij zich leggen. Wie op het einde van het spel het meeste kaartjes heeft verzameld, wint het spel. In de handleiding van het spel staat over elk dier een omschrijving die de spelleider kan helpen om de dieren te beschrijven.

Voor de andere variant van Kop en Staart heb je ook de kleine dierenfiches nodig waarop de kop van elk dier wordt afgebeeld. De grote fiches worden in het midden van de tafel gelegd, maar deze keer met de achterkanten van de dieren bovenaan. Nu draaien de kinderen ieder op zijn beurt een kleine fiche om en zoeken de bijhorende achterkant van het dier. Als het gelukt is, mogen ze het volledige dier bij zich leggen. Wie op het einde het meeste dieren verzameld heeft, wint het spel.

 


 Kop en Staart en andere Selecta Spellen kopen bij Spelmagazijn